طب ایرانی پنجشنبه ها از ساعت 08:00 به مدت 50 دقیقه

رادیو سلامت

طب ايراني

چطور در روزهای آلوده از سردرد پیشگیری كنیم؟

زهره پورصالح، متخصص طب ایرانی در گفت‌گو با برنامه «طب ایرانی» رادیو سلامت هشدار داد: سالمندان، كودكان، زنان باردار و افراد با مزاج سرد و خشك بیش از دیگران در معرض سردرد ناشی از آلودگی هوا هستند.

1404/10/06
|
12:09

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، در روزهای آلوده، آمار سردرد در میان گروه‌های حساس به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد. زهره پورصالح، متخصص طب ایرانی در گفت‌گو با برنامه «طب ایرانی» رادیو سلامت هشدار داد: سالمندان، كودكان، زنان باردار و افراد با مزاج سرد و خشك بیش از دیگران در معرض سردرد ناشی از آلودگی هوا هستند.


متخصص طب ایرانی بیان كرد: افراد با مزاج سرد و خشك (مانند افراد سوداوی)، سالمندان، كودكان و زنان باردار، بیش از سایر افراد به سردردهای ناشی از آلودگی هوا مبتلا می‌شوند.


به گفته وی، مهم‌ترین اقدام، كاهش تماس با هوای آلوده است؛ ماندن در خانه و خودداری از فعالیت‌های بیرونی در روزهای آلوده، بستن پنجره‌های منزل و محل كار، استفاده از ماسك N95 با تعویض منظم، نوشیدن آب جوشیده و ولرم به صورت مرتب، گرفتن دوش آب گرم و تعویض لباس‌ها پس از ورود به منزل، شستشوی دهان و بینی با محلول آب‌نمك روزی یك بار، در صورت نداشتن فشار خون بالا، مصرف مقدار كمی نمك قبل و بعد از غذا، نوشیدن شیر (برای افراد بدون رفلاكس) یا شیر همراه دارچین است.


درمان سردرد ناشی از آلودگی هواپورصالح توصیه كرد: برای كاهش سردردهای ایجادشده می توانید دست‌ها و پاها را در آب گرم قراردهید. آب‌نمك قرقره كنید. ماساژ شقیقه‌ها و اطراف بینی با روغن اسطوخودوس، روغن نعناع یا روغن گل سرخ توصیه می شود. نوشیدن آب جوشیده و ولرم و مصرف دمنوش‌ها و گیاهان دارویی در دمان سردرد ناشی از آلودگی هوا موثر است.


وی با اشاره به بهترین دمنوش‌های تاثیرگذار افزود: مصرف دمنوش بابونه (بهترین گزینه) است، دمنوش آویشن و شیرین‌بیان، چای زنجبیل و لیمو و جوشاندن برگ اوكالیپتوس در فضای خانه توصیه می شود.


این متخصص طب سنتی اضافه كرد: علاوه بر اینها؛ از خوراكی‌های سودمند نیز می‌توان به این موارد اشاره كرد: مربای به، بالنگ و گل سرخ، خوراكی‌های مقوی مغزی مانند كشمش، بادام، مویز، انجیر، چای اسطوخودوس، غذاهای غنی از كلسیم، منیزیم و ویتامین B2 ، منابع اسیدهای چرب مفید مانند بذر كتان و گردو، گوشت پرندگان كوچك: بلدرچین، كبك، مرغ‌های محلی و نخودآب.


پورصالح تأكید كرد: میزان و نوع مصرف این مواد باید با نظر پزشك طب سنتی تعیین شود تا از بروز عوارض احتمالی جلوگیری شود.



دسترسی سریع
طب ایرانی