برای افزایش پروبیوتیك ها در بدن چه كنیم؟ برخی مواد غذایی دارای پروبیوتیك هستند و می توانند برای سلامت میكروبیوم مفید باشند. از این مواد غذایی می توان به ماست، دوغ، نان خمیر مایه اشاره كرد. 5 روز پیش
مصرف زیاد كربوهیدرات زمینه ساز كبد چرب است دكتر الهام پیشگر، فوق تخصص گوارش و كبد در گفت وگو با رادیو سلامت مهم ترین عامل خطر كبد چرب، را اضافه وزن و مصرف زیاد كربوهیدرات ها دانست. 6 روز پیش
ظروف تفلون نباید بازسازی شوند دكتر الهام اختری، متخصص طب ایرانی در گفت وگو با رادیو سلامت گفت: ظروف تفلون نباید بازسازی شوند و هر گونه خط و خش در آن، به تدریج ماده سمی را در غذا آزاد می كند. ظرف مسی نیز صد درصد سرطان زاست. 17 روز پیش
تغذیه سالم مناسب كودكان و نوجوانان نوجوانی، یكی از بحرانی ترین دوران رشد انسان محسوب می شود، آگاهی از وضعیت تغذیه مطلوب در این سن می تواند از بسیاری از بیماری های مرتبط با تغذیه در دوران بزرگسالی پیشگیری كند، در این راستا رادیو سلامت با دكتر لیلا معین، پزشك و متخصص طب ایرانی گفت وگو كرده كه در ادامه می خوانید. 1 ماه پیش
دلایل كهیر زدن بدن كهیر یا راش (Rash) ضایعات قرمز، برجسته و خارشدار پوستی است كه گاهی به علت آلرژی ایجاد میشود. 1 ماه پیش
رعایت بهداشت در سفرهای نوروزی و پیشگیری از بیماریهای گوارشی با نزدیك شدن به تعطیلات نوروزی و افزایش سفرها، رئیس مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت نسبت به خطرات بیماریهای گوارشی، بهویژه اسهال مسافرتی، هشدار داد و بر رعایت نكات بهداشتی، ایمنی و محیط زیستی در سفرها تأكید كرد. 3 ماه پیش
چطور در روزهداری تشنگی را مدیریت كنیم؟ در ماه مبارك رمضان، یكی از مشكلات رایج روزهداران، تشنگی شدید در طول روز است كه میتواند باعث آزردگی و كاهش كیفیت روزهداری شود. اما با رعایت چند نكته تغذیهای ساده و اعمال تغییرات در الگوی غذایی، میتوان از بروز این مشكل جلوگیری كرد. در این مقاله، به بررسی راهكارهایی برای پیشگیری از تشنگی در روزهداری میپردازیم. 3 ماه پیش
تشدید نظارتهای بهداشتی در ماه رمضان با آغاز ماه مبارك رمضان، وزارت بهداشت به منظور ارتقای سطح سلامت عمومی، نظارتهای بهداشتی خود را بر مراكز عرضه غذا، شیرینیها، آرایشگاهها و دیگر مكانهای پر تردد شدت بخشیده است. 3 ماه پیش
3 عامل خطر برای كبد از مصرف مواد غذایی چرب و مضر گرفته تا استفاده خودسرانه از داروها از جمله عادات ناسالمی هستند كه میتوانند برای همیشه سلامت كبد را به خطر بیاندازند. 4 ماه پیش
جسم و روحتان را با این نوشیدنی جَلا دهید یك جرعه آرامش، یك دنیا سلامتی؛ عرق بهار نارنج با عطر دلانگیز و خواص شگفتانگیزش، بهترین همراه برای آرامش اعصاب، بهبود گوارش و افزایش انرژی است. از طبیعت بنوشید و طراوت را احساس كنید. 4 ماه پیش
رزماری گیاهی با خواص شگفتانگیز رزماری، گیاه دارویی بهعنوان یك مكمل مهم در رژیم غذایی بوده كه حاوی طیف گستردهای از مواد مغذی ضروری برای سلامتی بدن است. 4 ماه پیش
نحوه مصرف ویتامین D در افراد با سنین مختلف رئیس انجمن علمی تغذیه كودكان ایران در مورد نحوه مصرف ویتامینها در افراد با سنین مختلف توضیحاتی داد. 5 ماه پیش
نگاهی به برنامه رادیویی «تا ثریا» و دستاوردهای دانشمندان ایرانی پرداختن به دستاوردهای دانشمندان كشور در رسانه ملی همواره مورد توجه برنامه سازان بوده و هست، در همین راستا، برنامه رادیویی «تا ثریا»، با هدف معرفی این دستاوردها و تبیین تلاشهای بیوقفه دانشمندان ایرانی، از تابستان امسال روزهای یكشنبه از شبكه رادیویی سلامت پخش میشود. این برنامه، به شفافسازی و روشنسازی واقعیتهای علمی كشور میپردازد و به شنوندگان یادآور میشود كه علم و دانش در ایران، حتی در شرایط سخت، همچنان در حال پیشرفت و توسعه است. 5 ماه پیش
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند عضو هیئت علمی علومپزشكی دانشگاه شهید بهشتی درخصوص تغذیه دوران شیردهی مادران توصیههایی را ارائه داد. 7 ماه پیش
علائم ابتلا به اختلال اضطراب فراگیر اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب بهشدت آزاردهنده است كه افراد بسیاری از جمله افراد كمالطلب را به خود گرفتار كرده است. 7 ماه پیش
چطور جذب آهن افزایش پیدا می كند؟ جذب آهن از غذاها تحت تأثیر عوامل گوناگونی ازجمله نوع آهن موجود در غذا، اجزای رژیم غذایی و شرایط فیزیولوژیكی فردی قرار میگیرد و شناخت این عوامل با توجه به شیوع بالای كمبود آهن در افراد اهمیت دارد. 7 ماه پیش
تقویت سیستم ایمنی در فصل پاییز دكتر محمد رضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با برنامه فراسو رادیو سلامت درخصوص اهمیت تغذیه و سبك زندگی در تقویت سیستم ایمنی به خصوص در فصل پاییز تاكید كرد. 7 ماه پیش
بهبود خواب با تغذیه مناسب دكتر سعید هادی در گفتگو با رادیو سلامت گفت: دانش آموزان لازم است شام كم چرب میل كنند و از خوردن غذاهای تند و پر ادویه پرهیز كنند تا خواب خوبی داشته باشند. ضمناً مصرف قهوه، شكلات و انواع نسكافه، 4 تا 5 ساعت قبل از خواب ممنوع است و فاصله بین شام و خواب باید بین 3 تا 4 ساعت باشد. 8 ماه پیش
میوهای كه ولع خوردن شیرینی را كاهش میدهد انجیر از دیرباز به عنوان یك میوه با خواص متعدد شناخته شده است كه علاوه بر كاهش ولع مصرف شیرینی، فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد. این میوه سرشار از مواد مغذی است كه به بهبود فشار خون، هضم غذا و تقویت استخوانها كمك میكند. 9 ماه پیش
جلوگیری از شیوع بیماریهای فصلی به كمك روش های ساده و اصولی زیر می توانید از شیوع بیماریهای فصلی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر عفونتهای شایع جلوگیری كنید. 9 ماه پیش
روش های موثر در پیشگیری از سنگ كلیه گاهی اوقات رسوبات معدنی و نمكی كلیهها به حدی رشد میكنند كه هماندازهی یك توپ گلف میشوند و با انسداد لولههای متصلكنندهی كلیه به مثانه یا لولههای خارجكننده ادرار از بدن خطرات جدی برای سلامت افراد ایجاد میكنند. 9 ماه پیش
راه اصلی انتقال بیماریهای ویروسی یك متخصص ویروسشناسی، راه اصلی انتقال بیماریهای ویروسی را از طریق آب و غذای آلوده دانست. 9 ماه پیش
چرا صبحانه مهمترین وعده غذایی است؟ صبحانه مهمترین وعده غذایی است و مقدار زیادی از مواد مغذی مورد نیاز روزانه بدن انسان را تأمین میكند. 10 ماه پیش
تب دنگی بازار سوءاستفادهگران را داغ كرد «دوركننده پشه آئدس، 480هزار تومان»،«اسپری دوركننده وكشنده پشه آئدس و...تضمینی، 165هزار تومان»، «دستگاه دوركننده پشه دنگی، یكمیلیون و900هزارتومان»،«روغن دفع پشه 178هزار تومان» و... .اینها تنها بخشی از تبلیغات سوءاستفادهگران است. 11 ماه پیش
اسامی چند فرآورده سلامت فاقد مجوز روابط عمومی سازمان غذا و دارو، اسامی تعدادی از فرآوردههای سلامت را كه فاقد مجوز بهداشتی بوده یا ادعای درمانی داشتهاند؛ اعلام كرد. 1 سال پیش
دست از هلههوله خوری بردارید هلههوله (Junk food) عبارتی است كه معمولاً برای غذاها و نوشیدنیهای بسیار فراوری شده مثل فستفودها، نوشابههای گازدار، كیك و كلوچههای صنعتی، شكلات و آبنبات و اسنكهای نمكی استفاده میشود. 1 سال پیش
اهمیت صبحانه برای كودكان خوردن غذاهای شیرین برای هیچ كس مفید نیست. این تغییر ذائقهای كه برای بچه ایجاد شده را باید كم كم با جایگزین كردن مواد دیگر جبران كنیم. 1 سال پیش
افزایش سلامت در جامعه با تمركز بر شعار سال رییس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، با اشاره به شعار سال، گفت: افزایش مشاركت مردمی با تمركز بر افزایش سلامت در جامعه از جمله برنامههای اصلی دانشگاه در سال جاری خواهد بود. 1 سال پیش
خطر سرطانزایی در نمك های رنگی و دریا كارشناس سازمان غذا و دارو، با اشاره به وجود فلزات سنگین در نمك های تصفیه نشده و متفرقه گفت: نمك دریا و نمكهای رنگی دارای انواع ناخالصیها بوده كه خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است. 1 سال پیش
مصرف بیش از حد ویتامین ب 3 برای قلب مضر است سطوح بالای نیاسین یا ویتامین ب 3 موجب التهاب و بیماریهای قلبی عروقی میشود. 1 سال پیش
غذای مناسب برای وعده افطار چیست؟ در ماه رمضان پس از ساعتهای طولانی كه بدن هیچ مواد غذایی دریافت نكرده است و حالا نیاز به انرژی كافی دارد، اینكه چه غذایی در افطار بخوریم تا نیاز بدن را تامین كنیم اهمیت بسیار بالایی دارد. 1 سال پیش
جلوگیری از كوچكشدن مغز با این 5 ماده غذایی بر اساس مطالعات، افراد مسنی كه رژیم غذایی باكیفیتی شامل سبزیجات، میوه، غلات كامل، آجیل و ماهی دارند، حجم بافت مغزشان بیشتر است. 1 سال پیش
كاهش پوسیدگیهای دندان با كنترل مصرف قند بررسیها بیانگر این است كه تقریبا نیمی از جمعیت جهان به پوسیدگی دندان مبتلا هستند و این درحالیست كه محدود كردن مصرف قندهای آزاد به كمتر از 10 درصد كل انرژی دریافتی، میزان پوسیدگی دندان را به حداقل میرساند. 1 سال پیش
آشنایی با نشانه های سنگ كلیه سنگ كلیه یكی از بیماریهای رایج در دستگاه ادرای و سیستم تصویه بدن از مواد زائد است؛ اما در صورت رعایت نكردن برخی عوامل، میتواند فرد را درگیر كرده و دچار درد طاقتفرسا كند. 1 سال پیش
تشدید شدن مشكلات جسمی با كمبود آهن آهن یك ماده معدنی حیاتی است كه برای تولید گلبولهای قرمز خون، انتقال اكسیژن به اندامهای بدن و سنتز بعضی هورمونها ضروری است. اما خوردن بیش ازاندازه آن به ویژه به صورت مكملهای خوراكی میتواند مشكلاتی به دنبال داشته باشد. 1 سال پیش
شنفتن رادیویی كه 21 ساله شد 21 سال پیش بود كه رادیو سلامت مهمان خانه ها شد و ماند برای همیشه و شد عضوی از خانواده های ایرانی. این رسانه كه به صدای دانش، نشاط و سلامت در میان شنوندگان شهره است، بیش از دو دهه است كه هم نفس و همراه بوده با مخاطبانش، 1 سال پیش
دلیل ایجاد خلطهای پشت حلق چیست برخی مشكلات سینوزیتی را با آلرژی اشتباه گرفته و سعی بر آن دارند تا با خود درمانی این قبیل مشكلات را رفع كنند، در حالی كه باید توجه داشت كه تشخیص حتماً باید از سوی پزشك انجام و روند درمانی تخصصی در دستور كار قرار گیرد. 1 سال پیش
شیر مادر، بهترین غذا در شش ماه اول زندگی یك متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: شیر مادر، بهترین غذا در شش ماه اول زندگی است و گاهی اوقات افراد در دوره های سنی خاص از قبیل دوران شیرخوارگی، بارداری و شیردهی، نیاز به مصرف مكمل دارند. 1 سال پیش
كاهش 3 كیلویی وزن با رژیم فستینگ در دو ماه یك متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: رژیم فستینگ یا روزه داری برای افرادی كه دو الی سه كیلو اضافه دارند، در یك بازده زمانی - معمولا دو ماهه – جواب می دهد. 1 سال پیش
سیر و پیاز تشدید كننده رفلاكس معده یك فوق تخصص كبد و گوارش گفت: تاثیر سیر و پیاز در زخم های گوارشی از جمله زخم معده و زخم اثنی عشر ذكر نشده است؛ ولی تشدید كننده ی بیماری های IBS و رفلاكس هستند. 2 سال پیش
سواد تبلیغاتی روی آنتن رادیو سلامت برنامه «افق روشن» شبكه رادیویی سلامت، چهارشنبه - ششم دی، از «سواد تبلیغاتی» می گوید. 2 سال پیش
با ارزش غذایی هویج آشنا شویم شبكه رادیویی سلامت در برنامه «غذا سلامت زندگی»، دوشنبه – چهارم دی به موضوع «ارزش غذایی هویج» می پردازد. 2 سال پیش
«خونه زندگی» و سوالات دوران آشنایی «در ابتدای آشنایی چه سوال هایی باید بپرسیم؟»، موضوع برنامه «خونه زندگی» شبكه رادیویی سلامت، در روز دوشنبه 13 آذر ماه، است. 2 سال پیش
آسیب جنین در اثر تغذیه نامناسب مادر باردار استاد بیماریهای زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشكی تهران، افزایش وزن مادر در دوران بارداری را حدود 10 تا 12 كیلو دانست. 2 سال پیش
تغذیه بیماران دیابتی زیر ذره بین «غذا سلامت زندگی» شبكه رادیویی سلامت در برنامه «غذا سلامت زندگی»، امروز – 23 آبان ماه به موضوع «توجهات تغذیه ای بیماران مبتلا به دیابت» می پردازد. 2 سال پیش