در هنگام حضور در نانوایی و در نوبت ایستادن از ماسك استفاده كنید.
نانواییها به دلیل رفتوآمد همیشگی مردم و صف كشیدن برای خرید نان، یكی از اماكن پرخطر از نظر انتقال كرونا محسوب میشوند. بنابراین هنگام مراجعه به نانوایی باید یكسری نكات بهداشتی را رعایت كرد تا از كووید-19 در امان بمانیم.
بنابر اعلام انجمن آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایرانیان، مردم ایران معمولا ترجیح میدهند كه روزانه نان تازه خریداری كنند و غالبا در بسیاری از نانواییها اعم از لواش، تافتون، سنگگ و بربری برای دقایق طولانی باید درصف خرید نان بود. رعایت نكات زیر می تواند تا حد زیادی از سرایت بیماری COVID-19 در این واحدها، جلوگیری كند:
- سعی كنید تا حد امكان تعداد مراجعه خود به نانوایی را كاهش دهید.
- در صورت نیاز، حتما با خودتان حداقل یك جفت دستكش یكبار مصرف به همراه ببرید و بپوشید یا اسپری الكل به همراه داشته باشید.
- در هنگام حضور در نانوایی و در نوبت ایستادن از ماسك استفاده كنید.
- در نوبت نان، حتما فاصله حداقل یك و نیم متری را از دیگران رعایت كنید.
- در نوبت نان با مشتریان دیگر به صورت روبرو قرار نگیرید و ترجیحا با كسی صحبت نكنید.
- از دست زدن به كلیه سطوح و وسایل و دستگیره درب در نانوایی خودداری كنید.
- محترمانه از افراد در نوبت درخواست كنید فاصله یك و نیم متری از یكدیگر را رعایت كنند.
- مواظب باشید به غیر از خودتان فرد دیگری به نانها دست نزند.
- اطمینان داشته باشید هنگام برداشتن نانها دستان شما با هیج جایی تماس نداشته است.
- حتما با خود برای خرید نان سفره یا كیسه نایلونی تمیز به همراه داشته باشید.
- اسكناس و سكه میتوانند از عوامل سرایت بیماری باشند. بنابراین تا حد امكان از كارت خوان استفاده كنید و بعد از استفاده از كارتخوان دستهای خود را یا اسپری الكل ضدعفونی كنید.
- سعی كنید فقط پول به اندازه خرید نان به نانوایی بدهید و از رد و بدل شدن پول خرد امتناع كنید.
- پول نان را میتوانید از قبل در دستمال كاغذی یا كیسه فریز بگذارید و سپس دستان خود را با آب و صابون بشویید.
- قبل از دست زدن به نانها مجددا دستهای خود را با محلولهای ضدعفونی حاوی الكل 70 درصد ضدعفونی كنید.
- مراقب باشید تا در مجاورت افراد دارای سرفه و تنگی نفس و تب قرار نگیرید.
- ترجیحا خرید نان را در ساعات خلوت نانواییها انجام دهید.