خوراكی‌هایی برای جوان ماندن مغز

خوراكی‌هایی برای جوان ماندن مغز

دكتر الهام اختری، متخصص طب ایرانی در گفت ‌و گو با رادیو سلامت فهرستی از مواد غذایی مفید برای تقویت حافظه، پیشگیری از بیماری‌های مغزی و بهبود عملكرد شناختی ارائه داد.

2 روز پیش
بهبود خواب با تغذیه مناسب

بهبود خواب با تغذیه مناسب

دكتر سعید هادی در گفتگو با رادیو سلامت گفت: دانش آموزان لازم است شام كم چرب میل كنند و از خوردن غذاهای تند و پر ادویه پرهیز كنند تا خواب خوبی داشته باشند. ضمناً مصرف قهوه، شكلات و انواع نسكافه، 4 تا 5 ساعت قبل از خواب ممنوع است و فاصله بین شام و خواب باید بین 3 تا 4 ساعت باشد.

10 ماه پیش
نقش تغذیه در حفظ سلامت عمومی دانش آموزان

نقش تغذیه در حفظ سلامت عمومی دانش آموزان

متخصصان طب ایرانی در آستانه آغاز فصل مدارس بر اهمیت تغذیه سالم در بهبود سلامت جسمی، تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین تقویت حافظه و افزایش توان یادگیری دانش‌آموزان، تأكید كرده‌اند.

11 ماه پیش
دست از هله‌هوله خوری بردارید

دست از هله‌هوله خوری بردارید

هله‌هوله (Junk food) عبارتی است كه معمولاً برای غذاها و نوشیدنی‌های بسیار فراوری شده مثل فست‌فودها، نوشابه‌های گازدار، كیك و كلوچه‌های صنعتی، شكلات و آب‌نبات و اسنك‌های نمكی استفاده می‌شود.

1 سال پیش
اهمیت صبحانه برای كودكان

اهمیت صبحانه برای كودكان

خوردن غذاهای شیرین برای هیچ كس مفید نیست. این تغییر ذائقه‌ای كه برای بچه ایجاد شده را باید كم كم با جایگزین كردن مواد دیگر جبران كنیم.

1 سال پیش
وقتی هوا آلوده است سیب بخورید

وقتی هوا آلوده است سیب بخورید

یك متخصص تغذیه، سیب درختی را منبع غنی پكتین عنوان كرد كه از دسته فیبرهای محلول در آب و باعث تسهیل دفع سرب از بدن است.

2 سال پیش
كدام میان وعده های خوراكی در كیف دانش‌آموز باشد

كدام میان وعده های خوراكی در كیف دانش‌آموز باشد

متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی، به والدین توصیه كرد از میان وعده‌های سالم برای فرزند خود در ساعات حضور در مدرسه استفاده كنند.

2 سال پیش
چگونه كم خونی را درمان كنیم؟

چگونه كم خونی را درمان كنیم؟

طبق تحقیقات برخی از دانشمندان، خطر ابتلا به سرطان در افرادی كه از فقر آهن رنج می‌برند، به طور قابل توجهی بالاتر از افرادی است كه مشكل كم خونی ندارند. بنابراین تشخیص به موقع كم خونی، پیشگیری و درمان آن بسیار اهمیت دارد.

2 سال پیش
خوردنی‌هایی كه با مكمل‌های غذایی تداخل دارند

خوردنی‌هایی كه با مكمل‌های غذایی تداخل دارند

كارشناسان تغذیه و سلامت می‌گویند: وقتی مكمل غذایی جدیدی مصرف می‌كنید، باید به پزشك اطلاع بدهید و از هر گونه تداخل و اثر احتمالی آن مطلع باشید.

2 سال پیش
غذاهایی كه خوردن آنها در تابستان توصیه می‌شود

غذاهایی كه خوردن آنها در تابستان توصیه می‌شود

یك متخصص علوم تغذیه، با اشاره به شروع تابستان و گرم شدن هوا، درباره مصرف خوراكی های متناسب با این فصل از سال، توضیحاتی داد.

2 سال پیش
نقش پروبیوتیك‌ها در بهبود اختلالات گوارشی و عفونت های تنفسی

نقش پروبیوتیك‌ها در بهبود اختلالات گوارشی و عفونت های تنفسی

دكترای تخصصی علوم تغذیه، با اشاره به نقش موثر پروبیوتیك‌ها و پره‌بیوتیك‌ها در سلامت بدن، مصرف این مواد را در بهبود اختلالات گوارشی، عفونت‌های تنفسی و بیماری‌های التهابی روده موثر برشمرد.

3 سال پیش
در دوران ابتلا به آنفلوانزا چه نوع مواد غذایی مصرف كنیم؟

در دوران ابتلا به آنفلوانزا چه نوع مواد غذایی مصرف كنیم؟

طبق تحقیقات دانشمندان، مواد غذایی كه دارای روی هستند علائم سرما خوردگی و آنفلوانزا را كاهش می‌دهند.

3 سال پیش
این خوراكی‌ها شما را از یبوست نجات می‌دهند

این خوراكی‌ها شما را از یبوست نجات می‌دهند

كم كاری روده‌ها تنها آزاردهنده نیست. محققان می‌گویند، یبوست مزمن، زمینه را برای ابتلا به بیماری‌های دیگر هم فراهم می‌كند.

3 سال پیش
رابطه ریفلاكس معده و بوی بد دهان

رابطه ریفلاكس معده و بوی بد دهان

گاهی بوی بد دهان مربوط به بهداشت دهان و دندان نیست و می‌تواند ناشی از مشكلات گوارشی مانند ریفلاكس معده باشد.

3 سال پیش
نیازهای تغذیه‌ای بیماران كرونایی تب‌دار

نیازهای تغذیه‌ای بیماران كرونایی تب‌دار

یكی از علائم بیماری كرونا تب است. تب نشان‌دهنده وجود یك نوع عفونت در بدن است و عفونت‌ها هم منجر به افزایش متابولیسم بدن، تجمع مواد سمی در بدن، اختلال در تعادل آب بدن، اختلال گوارشی، از بین رفتن پروتئین‌های نسوج كه حاصل آن دفع ازت از بدن است

3 سال پیش
قصه آدم های خاص روی موج رادیو

قصه آدم های خاص روی موج رادیو

برنامه با نخبگان روزهای یكشنبه ساعت 20 به تهیه كنندگی مرتضی میلانی و مجری كارشناسی زهرا حاجی زاده از رادیو سلامت روی آنتن می رود.

3 سال پیش
اهمیت مصرف میوه و لبنیات در روزهای آلودگی هوا

اهمیت مصرف میوه و لبنیات در روزهای آلودگی هوا

شاید یكی از مهم ترین نكات مهم در حفظ سلامت بدن در روزهایی كه هوا آلوده می شود، نوع تغذیه ای است كه می بایست به آن اهمیت بدهیم.

3 سال پیش
چند اشتباه رایج روزه داران

چند اشتباه رایج روزه داران

یك متخصص تغذیه به بیان توضیحاتی در خصوص تغذیه در ماه مبارك رمضان پرداخت. مرتضی عقبایی در پاسخ به این سوال كه چگونه می‌توان در ماه مبارك از افزایش وزن جلوگیری كرد، گفت:

3 سال پیش
بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه رمضان

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ماه رمضان

مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكی گفت: از زمان سحر تا افطار در یك فاصله طولانی،فعالیت سیستم گوارشی كم می‌شود و با فرا رسیدن زمان افطار،تغییراتی در بدن به وجود می‌آید كه باید با كمك تغذیه آن را به درستی تنظیم كرد

3 سال پیش
تغذیه صحیح، نگرانی از تضعیف سیستم ایمنی و ابتلا به كووید19 در روزه‌داری را كاهش می‌دهد.

تغذیه صحیح، نگرانی از تضعیف سیستم ایمنی و ابتلا به كووید19 در روزه‌داری را كاهش می‌دهد.

معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در توصیه به روزه داران درباره رعایت اصول تغذیه ای صحیح در ماه رمضان همزمان با شیوع كرونا تاكید كرده است:

3 سال پیش
توصیه‌های‌ تغذیه‌ای‌ در ایام روزه‌داری در دوران كرونا

توصیه‌های‌ تغذیه‌ای‌ در ایام روزه‌داری در دوران كرونا

مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مصـرف مقـادیر كـافی‌ گـروه سـبزی‌ هـا و میـوه‌هـا در ایـام روزه‌داری‌ بـا تـامین‌ ویتـامین‌هـا بـه‌ خصـوص ویتـامین‌ C و پــیش‌ ساز ویتامین‌ A ...

3 سال پیش
آشنایی با مواد غذایی بهبود دهنده و تشدید كننده بیماری نقرس

آشنایی با مواد غذایی بهبود دهنده و تشدید كننده بیماری نقرس

نقرس یكی از بیماری‌های التهابی است. علت این بیماری افزایش غیرطبیعی میزان اسیداوریك است. در نتیجه اورات‌های سدیم شكل گرفته و در مفاصل رسوب می­‌كنند و موجب درد در مفاصل می‌شوند.

3 سال پیش
دریافت پروتئین از منابع مختلف به كاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا كمك میكند.

دریافت پروتئین از منابع مختلف به كاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا كمك میكند.

كارشناسان تغذیه توصیه می‌كنند علاوه بر منابع پروتئینی سنتی گوشت گاو و مرغ، غذاهای دریایی و حبوبات را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

3 سال پیش
مهم ترین عامل رشد مغزی كودكان، تغذیه مناسب است

مهم ترین عامل رشد مغزی كودكان، تغذیه مناسب است

مدیركل دفتر بهبود وضعیت تغذیه جامعه وزارت بهداشت در برنامه صبحگاهی شبكه پنج سیما از اهمیت مواد غذایی و زمان مصرف آن‌ها برای رشد مغزی و جسمی كودكان گفت.

3 سال پیش
غذا‌های مفید برای سرماخوردگی و آنفلوانزا در فصل سرما

غذا‌های مفید برای سرماخوردگی و آنفلوانزا در فصل سرما

در آغاز فصل زمستان، رژیم غذایی مناسب می‌تواند سهم بسزایی در درمان بیماری‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا داشته باشد.

3 سال پیش
برنامه غذایی روزهای سرد سال/راهكارهای تقویت ایمنی بدن

برنامه غذایی روزهای سرد سال/راهكارهای تقویت ایمنی بدن

یك متخصص تغذیه با اشاره به اینكه در فصول سرد سال امكان ابتلا به عفونت های تنفسی افزایش پیدا می كند، بر ضرورت مصرف آنتی اكسیدان كافی به منظور تقویت ایمنی بدن تاكید كرد.

3 سال پیش
هشدار به افراد كم وزن/تبعات مصرف خودسرانه پروتئین

هشدار به افراد كم وزن/تبعات مصرف خودسرانه پروتئین

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، در ارتباط با مسیر درست كاهش وزن و همچنین كم وزنی افراد، توضیحاتی ارائه داد.

3 سال پیش
خوراكی‌های ضد كرونا برای كودكان

خوراكی‌های ضد كرونا برای كودكان

یك متخصص تغذیه گفت: والدین می‌توانند با رژیم غذایی مناسب، از ابتلای فرزندانشان به كرونا جلوگیری كنند.

4 سال پیش
برنامه غذایی روزهای آلودگی هوا/ دفع سرب با خوردن سیب

برنامه غذایی روزهای آلودگی هوا/ دفع سرب با خوردن سیب

رئیس اداره تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری، مصرف برخی مواد غذایی را باعث تقویت سیستم ایمنی، تنفسی، گوارشی و قلبی و كاهش آسیب های ناشی از آلاینده ها در بدن عنوان كرد.

4 سال پیش
تغذیه سالم در فصل پائیز با رعایت چند نكته

تغذیه سالم در فصل پائیز با رعایت چند نكته

یك متخصص تغذیه گفت: با ورود به فصل پائیز و ایجاد هوای سرد زمینه برای ابتلا به بعضی از بیماری های عفونی خصوصا عفونت تنفسی مهیاست و بنابراین مصرف ریزمغذی ها نباید فراموش شود.

4 سال پیش
قبل و بعد از واكسیناسیون علیه كرونا كدام مواد غذایی را بیشتر بخوریم؟

قبل و بعد از واكسیناسیون علیه كرونا كدام مواد غذایی را بیشتر بخوریم؟

تغذیه یكی از موارد مهم قبل و بعد از واكسیناسیون علیه كروناست كه باید آن را مورد توجه قرار داد و پرسید قبل و بعد از تزریق واكسن كرونا چه مواد غذایی را مصرف كنیم؟

4 سال پیش
چگونه از یك چهارم موارد ابتلا به كووید-19 جلوگیری كنیم؟

چگونه از یك چهارم موارد ابتلا به كووید-19 جلوگیری كنیم؟

ایسنا/خراسان رضوی محققان دریافتند، افرادی كه از رژیم غذایی با كیفیت بالا استفاده می‌كنند كمتر به بیماری كووید-19 شدید مبتلا می‌شوند در حالی كه افرادی كه رژیم غذایی ضعیفی دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به كرونا قرار دارند.

4 سال پیش
قبل و بعد از تزریق واكسن كرونا كدام مواد غذایی را بیشتر بخوریم؟

قبل و بعد از تزریق واكسن كرونا كدام مواد غذایی را بیشتر بخوریم؟

راهكارهای تغذیه‌ای برای مقابله با برخی عوارض احتمالی ناشی از واكسیناسیون

4 سال پیش
دانش آموزان بدون صبحانه امتحان ندهند

دانش آموزان بدون صبحانه امتحان ندهند

عوارض غذاهای شیرین و چرب

4 سال پیش
آثار مصرف مكمل‌ها در تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سریع‌تر بیماران كووید19

آثار مصرف مكمل‌ها در تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سریع‌تر بیماران كووید19

بنابراعلام شبكه ملی تحقیقات بیماری‌های تنفسی، مصرف ویتامین‌ها و مكمل‌ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله كرونا همچنین تسریع روند بهبود مبتلایان موثر است.

4 سال پیش
4 نوع ماده غذایی ضد كرونا

4 نوع ماده غذایی ضد كرونا

مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت:كم آبی بدن ریسك ابتلا به كرونا را افزایش می‌دهد؛بنابراین روزی 6 تا 8 لیوان آب بنوشید؛ همچنین سیر، زنجبیل و پیاز را هر روز استفاده كنید؛ چراكه تقویت كننده سیستم ایمنی بدن هستند.

4 سال پیش
ویتامین D با مصرف مواد غذایی تامین می شود

ویتامین D با مصرف مواد غذایی تامین می شود

مدیركل فٰرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، گفت: مصرف ویتامین D به صورت مكمل و به شكل هفتگی یا ماهانه برای تقویت سیستم ایمنی بدن انجام شود.

4 سال پیش
شیوع كرونا امنیت غذایی سالمندان را تهدید می‌كند

شیوع كرونا امنیت غذایی سالمندان را تهدید می‌كند

مدیر برنامه تغذیه سالمندان وزارت بهداشت گفت: شیوع بیماری كرونا در كشور تهدید جدی برای امنیت غذایی سالمندان محسوب می‌شود.

4 سال پیش
برای صبحانه كودكان چه چیزهایی آماده كنیم؟

برای صبحانه كودكان چه چیزهایی آماده كنیم؟

خوردن صبحانه از دلایل مهم افت تحصیلی

4 سال پیش
فقط 15 دقیقه پیاده‌روی چه مزایایی دارد؟

فقط 15 دقیقه پیاده‌روی چه مزایایی دارد؟

پیاده‌روی می‌تواند روحیه شما را بالا ببرد.

4 سال پیش
استرس و اضطراب از عوارض كرونا

استرس و اضطراب از عوارض كرونا

دكتر شیما جزایری در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت گفت: یكی از عوارض كرونا استرس و اضطراب است. اضطرب روی سیستم ایمنی ما تاثیر می گذارد. در واقع مغز و سیستم ایمنی ارتباط تنگاتنگی با هم دارند.

4 سال پیش
بدخوابی و كم خوابی از عوامل اصلی تضعیف سیستم ایمنی بدن

بدخوابی و كم خوابی از عوامل اصلی تضعیف سیستم ایمنی بدن

دكتر منصور رضایی در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت گفت: یكی از مهمترین عوامل تضعیف كننده سیستم ایمنی بدخوابی و كم خوابی است. این روزها مردم به دلیل استفاده از فضای مجازی خوب نمی خوابند.

4 سال پیش
چه مواد غذایی برای تقویت ریه و سیستم ایمنی بدن مفید هستند؟

چه مواد غذایی برای تقویت ریه و سیستم ایمنی بدن مفید هستند؟

متخصص تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی كشور نكاتی را درباره سبك تغذیه سالم و تقویت سیستم ایمنی در مقابله با بیماری‌ها ارایه كرد.

4 سال پیش
شیوع هپاتیــت A بیــن جوانــان و بالغیــن در حال افزایش است

شیوع هپاتیــت A بیــن جوانــان و بالغیــن در حال افزایش است

علائم و راه‌های درمان هپاتیت A را بشناسید

4 سال پیش
تغذیه دوران كرونا را جدی بگیرید

تغذیه دوران كرونا را جدی بگیرید

مراقب كمبود آب بدن باشید

5 سال پیش
صفر تا صد تغذیه گروه های پرخطر در روزهای كرونایی

صفر تا صد تغذیه گروه های پرخطر در روزهای كرونایی

مسئول بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، داشتن یك برنامه غذایی مناسب، فعالیت بدنی و مدیریت استرس را، از مهم ترین نكات پیشگیری از ابتلا به كرونا دانست.

5 سال پیش
صفر تا صد تغذیه گروه های پرخطر در روزهای كرونایی

صفر تا صد تغذیه گروه های پرخطر در روزهای كرونایی

مسئول بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، داشتن یك برنامه غذایی مناسب، فعالیت بدنی و مدیریت استرس را، از مهم ترین نكات پیشگیری از ابتلا به كرونا دانست.

5 سال پیش
غذاهای تقویت كننده سیستم دفاعی و تضعیف كننده فاكتورهای التهابی بدن

غذاهای تقویت كننده سیستم دفاعی و تضعیف كننده فاكتورهای التهابی بدن

نقش موثر اصلاح عادات غذایی در تقویت سیستم ایمنی افراد و پیشگیری از بروز بیماری‌ها

5 سال پیش